Free Wege Harmony, czyli dieta pudełkowa bez glutenu, bez nabiału, bez mięsa
Oczyszczanie, zdrowe dożywianie i ochrona jelit w jednym

12.05.2021
W naszej zdrowej ofercie diety pudełkowej nie mogło zabraknąć zestawu posiłków, który kumuluje nasze wszystkie idee żywieniowe, służące naszemu doskonałemu samopoczuciu. W diecie Free Wege eliminujemy gluten, nabiał i mięso. Ryby także są wykluczane, bądź dodawane do posiłków, na życzenie klientów. Kompozycją tej diety uprawiamy najlepszą profilaktykę przeciw chorobom cywilizacyjnym i nowotworowym. Jednocześnie dostarczamy organizmowi dużą ilość przeciwutleniaczy, witamin, składników mineralnych i błonnika pokarmowego.
Wykluczając gluten, pozwalamy na regeneracje błony śluzowej jelita cienkiego, pozbywamy się uczucia „pełnego brzucha” i związanego z tym dyskomfortu.
Źródła glutenu zastępujemy naturalnie bezglutenowymi kaszami, ryżem, kukurydzianymi makaronami. Wypiekamy bezglutenowe ciasta, naleśniki, chleby, bazując na mące gryczanej, ryżowej, kokosowej. Potrafimy zrobić cuda deserowe z tapioki, spody ciast będące pyszną i zdrową mieszanką różnych orzechów, bułeczki z amarantusa i wiele innych.
W zestawach diety Free Wege bazujemy na nabiale wegańskim, a więc roślinnym. Stosujemy mleka roślinne, jogurty kokosowe, sojowe, śmietanki wegańskie.
Wykluczanie nabiału pochodzenia zwierzęcego sprawia, że wykluczamy powszechne alergeny (laktozę i kazeinę), ale też pozbywamy się czynników zaostrzających stan zapalny. Taki skład diety wpływa korzystnie na kondycję naszej skóry, redukuje dolegliwości trawienne, wzdęcia i uczucia pełności a przy tym pozwala cieszyć się płaskim brzuchem.
Życie w rytmie Wege Harmony pozwala odzyskać równowagę, unikając pułapek żywieniowych. Pozbawiając się spożycia mięsa, należy jednak pamiętać, że nasze ciało potrzebuje odpowiedniej ilości białka, dlatego komponując jadłospis dbamy o urozmaicone i pełnowartościowe posiłki. Uzyskujemy podaż białka na poziomie ok 15% zapotrzebowania energetycznego. Nasz zespół przygotowuje wege cuda, klopski warzywne z soczewicą, falafele, szpinakowe kotlety z tofu, burgery z batata, kuleczki z komosy ryżowej, szaszłyki warzywne lub pełne warzyw kaszotta, risotta i bezglutenowe makarony.
Dieta bezmięsna niesie ze sobą cały wachlarz korzyści dla zdrowia.
Zachwalają ją nie tylko entuzjaści tego modelu żywienia ale i specjaliści z dziedziny medycyny. Prawidłowo skomponowana, pełnowartościowa dieta wegetariańska, pomaga zapobiegać wielu chorób. Dieta wegetariańska zmniejsza bowiem ryzyko wystąpienia: otyłości, cukrzycy typu 2, choroby niedokrwiennej serca, nadciśnienia tętniczego, hipercholesterolemii, nowotworów, kamicy żółciowej i nerkowej, zaparć, hemoroidów oraz próchnicy zębów.
W zestawie naszej diety bez glutenu, bez nabiału, bez mięsa znajdą się zdrowe tłuszcze, orzechy pod różną postacią, awokado, dressingi na bazie oliwy z oliwek i oleju rzepakowego, które nie poddajemy żadnej obróbce termicznej, dzięki czemu zachowuje swój wysoki udział kwasów omega 3. Lubimy warzywa, znamy ich niepowtarzalną moc i działanie, dlatego też są obowiązkowym elementem każdego naszego pudełeczka. Oczekiwaną słodkość w ciągu dnia zaspokoimy dzięki owocowym, pożywnym koktajlom, fit deserkom bez cukru i śniadaniom „na słodko”. Poczuj się lekko, zdrowo i sprawdź na sobie ten wariant diety od Food Harmony.
Nasze pudełeczka możecie też zamówić w eko opakowaniach ♻️
Najlepszy catering dietetyczny, teraz w wariancie bez glutenu, bez nabiału, bez mięsa
Sprawdź też nasze bestsellery :)
Nasze bestsellery
Dieta bezglutenowa i bez nabiału
1200 / 1500 / 1800 / 2000 / 2500 kcal
Autorski program odchudzający
1200-1400 kcal
Dobrze zbilansowana, zdrowa dieta na co dzień
1200 / 1500 / 1800 / 2000 / 2500 kcal
Sprawdź nasze przykładowe menu Free Wege Harmony:
Poniedziałek:
- Bezglutenowa owsianka z mlekiem ryżowym, orzechami włoskimi, jagodami goji i siemieniem lnianym z musem z brzoskwiń, mango i ananasa
- Sałatka z jajeczkami przepiórczymi, burakiem, zielonym groszkiem, bezglutenowymi grzankami i sosem chrzanowym
- Tofu z cukinią i pieczarkami w sosie indyjskim z ryżem basmati i czarnym
- Ciasto gryczane z powidłami śliwkowymi
- Zupa kalafiorowo-koperkowa z czarnym sezamem
Wtorek:
- Pudding chia z granolą z kaszy gryczanej i gorzkiej czekolady i musem z czarnej porzeczki
- Sałatka z czerwonym ryżem, blanszowanym jarmużem, suszonymi pomidorami, bazyliowym pesto ze słonecznikiem
- Kotleciki z brokuła i komosy ryżowej, sos z pieczonych warzyw korzeniowych, puree z dyni, surówka z czerwonej kapusty
- Tarta gryczana z brokułem, papryką i cebulką
- Sałatka hawajska z ananasem, pieczonym batatem, makaronem bezglutenowym z dressingiem limonkowym
Środa:
- Fritatta z papryką i szpinakiem, hummus, chleb gryczany z żurawiną
- Koktajl truskawkowe mango
- Pieczone ziemniaczki z warzywami w sosie koperkowym na białym winie i surówką z kiszonej kapusty
- Snickers jaglany w naszej fit wersji z karmelem z daktyli, masłem orzechowym i orzeszkami arachidowymi
- Makaron z cukinii z marynowanymi pieczarkami, ciecierzycą, pomidorkami , papryką i dressingiem z rukoli
Spodobało Ci się nasze Menu? Obiecujemy, że będzie pysznie!