Fit harmony
Dobrze zbilansowana, zdrowa dieta na co dzień.
Rozkład makroskładników w diecie FIT:
białko 15-20 %, tłuszcze 30-40%, węglowodany 40-50%.
1200 kcal / 1500 kcal / 1800 kcal / 2000 kcal / 2500 kcal
W zestawach diety FIT znajdziesz wysokiej jakości mięso, ryby, nabiał, jajka od szczęśliwych kur, pełnoziarniste produkty zbożowe, strączki, orzechy, super foods, sezonowe i świeże warzywa i owoce oraz ekologiczne mleka roślinne.
Dieta skierowana zarówno dla osób z nadwagą jak i z prawidłową masą ciała. Bezwzględnie dla wszystkich, którzy lubią smacznie i zdrowo zjeść. Pakiet zbilansowanych posiłków dzięki którym będziesz cieszyć się świetnym wyglądem i doskonałym samopoczuciem.
Niepowtarzające się przez 2 miesiące menu zaskoczy Cię wyjątkowym smakiem inspirowanym kuchnią całego świata. Każde pudełeczko dopieszczamy kolorowymi warzywami, świeżymy ziołami i naturalnymi przyprawami. Dieta zaspakaja dzienne zapotrzebowanie na błonnik pokarmowy, a więc wspomaga właściwą kondycję jelit. Gotujemy bez cukru, a słodycz w naszych słodkich propozycjach wydobywamy zdrowymi alternatywami (banan, daktyle, erytrol, miód). Nie zabraknie odżywczych koktajli, aromatycznych zup i ciekawych sałatek.
Posiłki przygotowujemy w sposób dietetyczny, nie smażymy- lecz pieczemy na parze, gotujemy. Wkładamy w to pasję, radość i nasze dietetyczne umiejętności!
Wykluczasz w swoim żywieniu gluten oraz nabiał odzwierzęcy - spróbuj naszych zestawów diety Free Harmony, dostępnych również bez mięsa i ryb lub z rybami ale bez mięsa.
Potrzebujesz więcej białka - wybierz nasz wariant diety SPORT.
Minimalna masa netto zestawu to 1000 g
Menu na ten tydzień
Alergeny
W tej diecie mogą występować następujące alergeny:
- zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień́, owies, orkisz, kamut) i wyroby z nich,
- seler,
- jaja,
- ryby,
- orzeszki ziemne (arachidowe),
- soja,
- mleko,
- orzechy: laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, pistacje/orzechy pistacjowe, makadamia,
- gorczyca,
- musztarda,
- nasiona sezamu,
- łubin,
- skorupiaki,
- dwutlenek siarki (używany jako substancja antyutleniająca, obecna na przykład w owocach suszonych, przetworzonych ziemniakach).