Jak zrobić omlet śródziemnomorski
Omlety to jedno z naszych ulubionych, prostych i szybkich śniadań. Odmiana omleta po śródziemnomorsku jest pyszna, aromatyczna i możecie bez problemu przygotować taki omlet sami w domu 🙂
W naszym cateringu dietetycznym przepis ten właśnie trafił do menu i pewnie na stałe w nim zagości.
Dieta pudełkowa to świetne rozwiązanie w tygodniu, ale dlaczego nie kontynuować zdrowych nawyków przez weekend 🙂
Na drugie śniadanie mamy dla was przepis na pyszne muffinki owsiane – mocno czekoladowe.
Spróbujcie koniecznie i dajcie znać jak wam smakowało.
SKŁADNIKI:
- Jaja – 3 sztuki
- Oliwki czarne – 50 g
- Szpinak – 40 g (garść)
- Papryka czerwona – 120 g
- Pomidory koktajlowe – 4 sztuki
- Ser Feta – 70 g
- Bazylia świeża
- Masło klarowane
- Sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
- Paprykę kroimy w kostkę.
- Oliwki kroimy w plasterki. Fetę kruszymy w palcach.
- Pomidory przekrawamy na połówki.
- Podsmażamy wszystkie składniki za wyjątkiem jaj na łyżeczce oleju rzepakowego/maśle klarowanym.
- Jaja roztrzepujemy w miseczce.
- Masę wylewamy na patelnię, doprawiamy solą, pieprzem i bazylią (jeżeli nie mamy świeżej używamy suszonej), przykrywamy pokrywką i czekamy aż omlet się zetnie.
SMACZNEGO
Znajdź harmonie z Food Harmony
W razie pytań jesteśmy zawsze do waszej dyspozycji 🙂
catering@foodharmony.pl
tel. 577 939 222